Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.08.2013]

ПРАЗНИК НА ГРАД ИХТИМАН НА 17.08.2013 Г.

Празникът започна още сутринта с Духов оркестър „Етрополе”, които с разнообразен репертоар поставиха началото на доброто настроение. Фолклорно дефиле по главната улица на участниците във фолклорния концерт се присъедини към множеството хора, събрали се на площада.

Приветствие към всички отправи г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман:

„Уважаеми жители и гости на град Ихтиман! Поздравявам ви със светлия християнски празник и празник на град Ихтиман Успение Богородично! Празничното настроение и веселие продължават за пореден ден. На 15 август, в градския храм се стекоха стотици, за да почетат Успението на Богородица… В тези дни, ние почитаме Пресветата Дева като покровителка на семейното огнище, брака и майчинството. Търсим нейната закрила и помощ за своите житейски проблеми, премеждия и болести. Правим и своите родови срещи с надежда за здраве, дълголетие и плодородна година… Нека Света Богородица пази нас и нашия град!”.

Отец Йосиф Серев отслужи водосвет за здраве, благоденствие и успех и отправи благослов.

Програмата продължи с изпълнения на Ансамбъл гайдари „Калофер”, а нашенци не издържаха и завъртяха пъстро хоро. Чаровните дами от Вокална група „Солей” демонстрираха за пореден път гласовите си умения. С две народни песни се представи Валентина Кацарова, младо момиче, което от съвсем мъничка носи в сърцето си любовта към музиката. За първи път в празника на града участие взеха Танцов състав „Черньовче”, които макар да се събраха наскоро, вече имат редица изяви. Танцов ансамбъл „Слънце”, които добре познаваме с грандиозни спектакли, поднесоха по най-атрактивен начин своята програма, енергично творение на ръководителката им Анелия Нейкова.

Организаторите на празника - Община Ихтиман и читалище „Слънце” – изненадаха всички присъстващи. Вечерният блок, наситен с разнообразни изяви, бе с водещи Руслан Мъйнов и Васил Драганов. Тяхното комедийно шоу, обявено за 20:00 ч. продължи до края на вечерта! Скечове, игри с публиката, вицове, песни предизвикаха много усмивки, веселие и смях.

Фолклорната програма, изнесена от местните танцьори и певци, бе от репертоара на Вокална група „Солей” и солови изпълнения на Вероника Христова, Валентина Кацарова, Танцов състав „Черньовче” и Ансамбъл „Слънце”.

В официалната част, каквато предполага един празник, бяха представени и гостите г-жа Ирена Коцева и г-н Даниел Георгиев, народни представители от 42-рото Народно събрание, г-н Йордан Здравков, председател на Общински съвет гр. Костенец, д-р Иван Иванов. Те се качиха на сцената заедно с домакините от Община Ихтиман – г-н Калоян Илиев, кмет и зам.-кметовете инж. Тони Кацаров и г-н Георги Илиев.

Специални благодарности бяха отправени към спонсорите, подпомогнали осъществяването на празниците: „Алмагест” АД, „Дизайнер Консептс” ЕООД, Радослав Тодоров, „Ягуар 02” ЕООД, ЦБА България ООД, „Хеликс” ЕООД, Валери Венков, ЕТ „Иван Ангелов-Чафето“, РПК „Средна гора”, „Волф и Мюлер Минералс България” ООД.

Кметът г-н Калоян Илиев поднесе приветствено слово:

„Уважаеми съграждани!

От името на ръководството на Община Ихтиман, ви поздравявам със светлия празник на град Ихтиман Успение Богородично! Нека да си пожелаем Божията майка като закрилница на града ни да бди над всички нас, над нашите семейства. Да ни дари със здраве и успехи, да ни опази от нещастия и бедствия, да ни помогне в усилията да направим Ихтиман по-добро място за живеене. Нека вечните християнски добродетели ни вдъхновяват, да бъдем по-добри и човечни! С по-голяма увереност и с усилията на всички, които живеем и работим тук - Ихтиман, градът с древна история и славно минало, да има европейско бъдеще, да се развива и просперира!”

По случай празника са получени и поздравителни адреси от г-н Росен Плевнелиев, президент на Република България, г-н Бойко Борисов, председател на ПП ГЕРБ, г-н Франко Берти, изпълнителен директор на „Рила газ” ЕАД, кметове на общините Етрополе, Костенец и др.

Отдадена бе почит и демонстрирано уважение към заслужилите дейци в сферите образование и медицина - г-н Димитър Велков, дългогодишен учител и д-р Иван Иванов. Те са удостоени с грамоти за принос в развитието на общината. Кратки техни биографии бяха прочетени от г-н Георги Илиев.

С гала концерт на Мариана Попова и Орлин Горанов продължи вечерната програма. Звездите на българската естрада развълнуваха публиката с песните си за истинската любов и човешките мечти. Притежаващи изключителен музикален талант, те просто нямат нужда от коментар. Чухме и новата им песен в стил салса „Чуй ме“. Представянето им бе съпроводено от уникално лазерно шоу, а с празнична заря бе финализиран тазгодишния празник на община Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ