Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.08.2013]

РОК КОНЦЕРТ - 16 АВГУСТ 2013 Г.

Както беше обявено, точно в 18:00 ч., бе даден стартът на рок концерта! Както и миналата година, специална вечер бе определена за любителите на по-твърдата музика.

На сцената, издигната на Централния площад първи се качиха най-младите таланти от класа по китара с ръководител Мирослав Димов. Те стават все по-уверени! Пример за тях са рокаджиите от „Ноу нейм” (сборна формация), „Лавина”, „Заплаха”и др., които забиваха свои парчета до късно и подлудиха феновете си.

Твърдият саунд бе уважен и от Силвия Кацарова. Звездата на родната поп музика бе приятно изненадана от представянето й от Крум Раков, преди да излезе на сцената в Ихтиман: „Има гласове, които са издържали изпита на времето. Един от тях е наш гост тази вечер. Гласът, който създаде невероятни песни, фронт-дамата на LZ! Пътуваща с големия си кораб, окъпана от топъл дъжд, молеща се за любов с въздишка бяла!” Кулминация на събитието беше нейното присъствие, тъй като тя събра публика от различни възрастови групи и музикални предпочитания - със своя талант, специфичен тембър и маниер на изпълнение, повлиян от ритъм енд блус и соул.

Рок примата Силвия Кацарова, сподели след концерта: „Претърпях операция. Интервенцията мина доста успешно, но все още имам болка. Въпреки това не спирам да работя. Паралелно с концертната дейност направихме едно турне, на което изпълняваме песни само на Тончо Русев. В него участват звездите от българската естрада Панайот Панайотов, Христо Кидиков, Петя Буюклиева Роси Кирилова, Росица Ганева, Стефка Берова. Имахме невероятен успех в Добрич, Варна и Бургас. Българска национална телевизия засне концерта в Бургас и ще може да бъде видян скоро. Реших и направих отново парче в стил рок от времето на LZ – „Дива жена”, изпях го тук. Музиката и текстът са на Атанас Копчев. Хората почти няма къде да го чуят, само две-три радиа сега въртят песента. Качествената българска музика не заема заслуженото си място…”

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ