Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[13.08.2013]

СМЕТИЩАТА КРАЙ ИХТИМАН

На сметищата на Чералски път и в края на улица „Стипон” продължават да се изсипват отпадъци. Камиони, бусове и каруци влизат нощем, защото изхвърлянето на боклуци извън определените за това места е незаконно…

За пореден път местата са почистени, заравнени и има поставени контейнери за битови отпадъци. Нека с взаимни усилия да решим трайно този проблем. Отправяме апел към жителите на община Ихтиман да пазят мястото и да го поддържат чисто. Глобата за изхвърляне на смет е 500 лв. за нарушителите, напомняме отново. Ще бъдат изпълнявани контролни функции за опазването чистотата в района, върху действията на гражданите и фирмите. При нарушения на нормативната уредба ще се съставят констативни протоколи и актове за установеното нарушение и ще се посочват необходимите действия за отстраняване на нередностите.

Разходите по събиране и транспортиране на битови отпадъци, почистване на сметищата, поддържане чистотата на териториите за обществено ползване в населените места и хигиенизирането са от нашите пари, внесени в „Местни данъци и такси”! А те могат да бъдат насочени в полза решаването на други проблеми в общината.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ