Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[30.07.2013]

ИЗ ЖИВОТА НА УЧИТЕЛИТЕ-ПЕНСИОНЕРИ

Клуб „Младост 2” е създаден още в края на миналия век по инициатива на учителките Надежда Янкова, Иванка Тотева, Мария Вандова (председател) и други учители-пенсионери. До сега този клуб продължава съществуването си и се разраства с нови членове.

Вече втори мандат председател е всеотдайната и инициативна г-жа Лазаринка Фетфаджиева – Атанасова. Тя развива много активна дейност и влага огромно желание и труд за този клуб. Така през месец октомври 2012 г. най-после получихме помещение за сбирки на групата – фоайето в читалище „Слънце”, което място е удобно. Бяхме радостни и доволни, че вече има къде да се събираме. Салонът взехме празен, но с доста усилия на председателката и с помощта на останалите пенсионери купихме и обзаведохме нашия клуб с маси, столове, украса, много саксии с цветя. Сета той е удобен, подреден и ни е много приятно да прекарваме по час-два с кафе или чай. Кметът Калоян Илиев и зам.-кметът Георги Илиев ни подариха касетофон, за което благодарим! Г-ца Силвия Тъмнишка, която ни обслужва, е винаги любезна, усмихната, лъчезарно момиче, създаващо ведро настроение.

На 26 юни 2013 г. се проведе поредната месечна сбирка, на която отец Виталий отслужи панихида за починалите колеги, учителствали в града. Председателката ни г-жа Фетфаджиева прочете имената на починалите. Разказахме спомени за тях, изразявайки нашето уважение и признателност към паметта им.

Месецът започна с почитане паметта на загиналите в борбата за свобода на България ( 2 юни), после и Черешовата задушница. Затова решихме и поднесохме цветя на паметника на загиналите съграждани в трите войни – Балканската – 1912 г., Междусъюзническата – 1913 г. и Първата световна – 1915/1918 г.

В сърцата и душите на учителите има място както за скръб, така и за радост. На срещата ни имаше и нещо по-различно и ведро. Г-н Ангел Калковски ни зарадва с хубава вест и ни почерпи за четвъртия си новороден внук. Да е жив и здрав, защото бъдещето е на младото поколение!

До нови срещи, скъпи приятели от клуб „Младост 2” !

От група членове на клуба

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ