Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[12.08.2013]

СРЕЩА НА ОБЩИНСКОТО РЪКОВОДСТВО С ГЛАВНИ ИНСПЕКТОРИ ОТ РУП - ИХТИМАН

В Община Ихтиман днес се състоя среща на зам.-кметът г-н Георги Илиев и главни инспектори Владимир Сотиров, началник на РУП - Ихтиман и Стефан Трендафилов, началник група „Охранителна полиция” към РУП – Ихтиман.

Бяха обсъдени основни въпроси по няколко теми.

Най-важното:

Празникът на града, който ще започне с прояви още в четвъртък, 15 август и ще продължи до 17 включително, предполага струпване на множество хора. Ще бъде осигурено полицейско присъствие в Централна градска част. На 17 август, дефилето по главната улица на участниците във фолклорния концерт ще тръгне от кв. „Клисарци” и ще достигне до площада пред Полицията, охранявано от патрули.

Във връзка с опазване на обществения ред , въпреки намаления лимит за горива, ще продължи работата на РУП – Ихтиман по предотвратяване кражби на селскостопанска продукция и придвижването на каруци с дърва в тъмната част на денонощието. Необходимо е, обаче, да бъде подаден сигнал от граждани при забелязана нередност, за да се реагира своевременно – приканиха главните инспектори.

Особено притеснителна случка от изминалия съботен ден бе обсъдена на срещата днес. Г-н Илиев е забелязал десетина мотоциклетисти в центъра на града, които са създали опасни ситуации за преминаващите пешеходци, включително и деца. Той предлага среща с представители на любителите на високи скорости, на която да бъдат обсъдени правилата и начините за движение в града и общината.

„Ще се радвам да чуя предложения и мнения как бихме могли да работим заедно по-ефективно по опазването на обществения ред и сигурност. С каквото можем – ще помогнем" – каза г-н Илиев в края на срещата.

„Нужна е и активната подкрепа на обществото - подчерта г-н Сотиров. Необходимо е да получаваме информация, за да реагираме своевременно на сигнали от граждани.”

При финализиране на срещата, стана ясно, че полицейското присъствие ще бъде осезаемо, въпреки проблемите от различно естество.

* Напомняме ви, че освен на тел. 112, можете да звъните на дежурните екипи в РУП – Ихтиман на номер 8-59-96 !

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ