Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[18.07.2013]

ДО 31 ЮЛИ ПРИЕМАТ ДЕКЛАРАЦИИ ЗА ЗЕМИТЕ

Собствениците на земеделски земи могат да подадат декларация за земите по образец до 31 юли 2013 г. заради предстоящото сключване на споразумения за ползване на нивите за 2013-2014 г. това може да стане лично или чрез упълномощено лице, в общинските служби по земеделие и храни по местонахождение на имотите, съобщиха от земеделското министерство. В декларациите се посочват формата на стопанисване и начина на трайно ползване на всеки един от имотите. Собствениците, които не желаят земите им да бъдат включени в споразумение, трябва да посочат това обстоятелство във формуляра.

Съсобствениците също могат да подадат декларация за земите. Тези ползватели на ниви, които искат да участват в споразумение, подават заявление лично или чрез пълномощник. В документа се посочват имотите и правното основание за ползването им, според регистрираните в общинските служби по земеделие договори. Ако ползвателят не подаде такова заявление, се смята, че ще обработва земите в реални граници. Споразумението за ползване представлява правно основание при заявяване за подпомагане на единица площ.

Електронни образци на заявления и декларация за земите могат да бъдат изтеглени от интернет страницата на аграрното министерство www.mzh.government.bg, секция “Поземлени отношения и комасация” или от електронните страници на Областни дирекции „Земеделие”.

Декларациите и заявленията могат да бъдат изпратени и по пощата до съответната общинска служба по земеделие, като пощенското клеймо не трябва да е с дата, по-късна от 31 юли 2013 г.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ