Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[23.07.2013]

ПЪРВО ОТЛИЧИЕ ЗА МЛАДЕЖКА ТЕАТРАЛНА ГРУПА "ФАНТАЗИЯ"

От 5 до 11 юли в град Созопол се проведе традиционният международен младежки фестивал на изкуствата „Музите” 2013. Тази година нашият град беше представен от младежката театрална група „Фантазия” при Народно читалище „Слънце – 1979” с постановката „Тартюф”. Освен състави от България, в програмата на Фестивала взеха участие състави от над десет страни, сред които Норвегия, Дания, Австрия, Русия, Грузия, Украйна, Молдова и др.

В оспорвана конкуренция с утвърдени състави и напук на лошия час на програмиране на представлението, в раздел „Театър” на група „Фантазия” беше присъдена Специалната награда за участие. Въпреки че съставът съществува от две години и в репертоара си има само две постановки („Ромео и Жулиета” и „Тартюф”), младите артисти на Ихтиман не се поколебаха да премерят сили на национално и международно ниво и трудът им беше възнаграден с трофей. Заслугата за това е на Моника Ненчова, Ивана Георгиева, Даяна Шопова, Илиян Сандев, Димитър Катранджийски, Кристиян Церовски и Виктор Динков.

„За мен беше много важно театрална група „Фантазия” да излезе извън Ихтиман, за да видим на какво ниво сме стигнали в работата си. Едно е да ни харесват в Ихтиман, друго е да премерим сили с театрални състави от България и чужбина” – сподели ръководителят на групата Деян Статулов и допълни: „Нашето пътуване до Созопол и спечелената награда дължим не само на своята работа, но и на безрезервната подкрепа, и вяра на Общинското ръководство в лицето на кмета на града г-н Калоян Илиев, на Читалищното настоятелство и ръководство на НЧ „Слънце – 1979”. Благодаря за съдействието и на Директора на СОУ „Христо Ботев”, г-жа Иванка Пелтекова! Ще се радваме и занапред да имаме тяхната подкрепа, както и тази на всички наши съграждани, и почитатели на театралното изкуство, защото нашият успех е успех за целия град. През есента очаквам повече млади хора да се запишат в театралната школа и да открият своя път в изкуството” – добави Деян Статулов.

Вчера част от младежката театрална група „Фантазия” и Деян Статулов. бяха в Община Ихтиман. Те се срещнаха с кмета г-н Калоян Илиев и с г-н Георги Илиев, зам.-кмет. Младите таланти споделиха радостта си от успешното представяне, а много пожелания за бъдещи артистични прояви, естествено, бяха отправени към тях!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ