Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[28.01.2010]

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ИХТИМАН УЧАСТВА НА СЕМИНАР ПО ЕКОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ В НИШ

На 26 януари 2010 г. в Ниш, Република Сърбия, се проведе семинар с международно участие на тема: „Съвременни екологични проблеми в общините в страните членки и кандидат-членки на Европейския съюз и начини за тяхното решаване”. От България бяха поканени трима кметове на общини, между които и кметът на Община Ихтиман Маргарита Петкова.

За екологичните проблеми пред европейските общини през 21 век и критериите на Европейския съюз доклад изнесе Ерхарт Оствалд, президент на група фирми Оствалд от Германия. Представител на фирми Херхоф от Германия сподели своя опит в сметосъбирането, сметоизвозването и депонирането на сметта в депа за твърди битови отпадъци. Представител на фирма от Кралство Испания говори за начина, по който се използват възобновяемите енергийни източници. Натрупаният опит при решаването на екологичните проблеми споделиха представител на Провинция Бранденбург, Германия, кметът на Община Калараш, Румъния, кметът на Община Ловеч и кметът на Община Ихтиман.

Маргарита Петкова представи два от значимите енергийни проекти на общината – соларния парк и централата на биомаса, към които участниците проявиха интерес. Кметът на Община Ихтиман покани кмета на Ниш да гостува на Ихтиман. Поканата бе приета със задоволство.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ