Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[08.07.2013]

НАШИ ВОЛЕЙБОЛИСТИ – С МЕДАЛИ

Държавните игри на спортистите от малките селища тази година се проведоха в Сопот. Градът на Вазов е домакин на спартакиадата, която е под патронажа на президента на България Росен Плевнелиев. Проведените девет турнира за юноши и за девойки са в спортовете волейбол, баскетбол, хандбал, футбол, тенис на маса и борба. Само състезанията по конен спорт и по биатлон, които изискват специални условия – база и трасета, ще се проведат в други селища. В игрите участват около 700 ученици от цялата страна. Състезанията ще продължат до 19 юли. „Това са бъдещите олимпийци, нека ги подкрепим!” - призовават организаторите от Българската асоциация на спортистите от малките селища (БАСС).

От Ихтиман за Държавните игри на спортистите от малките селища в Сопот заминаха два волейболни отбора. В битките от 2 до 4 юли 2013 г. в групата момчета до 15 години нашите състезатели заеха второ място. Постигнаха го с три победи 3 - 0 и една загуба от Омуртаг с 3 - 1. Стоян Мирчев взе грамота за най-добър нападател.

В групата момичета до 15 години наше е третото място от осем отбора, участвали в състезанията, продължили от 4 до 6 юли. С две победи по 2 – 0 гейма и една загуба 2 – 1, на финала за второ място те извоюваха победата с 3 - 0. Състезателките получиха купа „За най-перспективен отбор”. Според наблюдаващи специалисти нашите волейболисти са били най-добрите, но заради системата , по която се провеждат игрите, дори една загуба е фатална за класирането.

„Ние водехме 1 – 0 и много сериозно във втори гейм. На финала и с момичетата така се случи… Още в сряда започват тренировките за новия сезон – споделя Петко Карабонев, техен треньор. Много малко хора могат да си представят през какво минават младите спортисти – колко много труд са положили. Имаме над 150 тренировки от началото на годината – и в делник, и празник. Тепърва за нас предстои много работа. И съм убеден, че отборите ще се развият.”

Да им пожелаем успехи и… късмет!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ