Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[12.06.2013]

СПОРТЕН ПРАЗНИК „ТЕРЕЗА МАРИНОВА И ПРИЯТЕЛИ”

На 9 юни за четвърти пореден път се проведе Спортен празник "Тереза Маринова и приятели" с участието на над 600 деца от цяла България на възраст от 6 до 12 години.

Олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 година е основен организатор на състезанието, което се проведе на стадиона на Национална Спортна Академия. Малките атлети бяха разделени в 3 възрастови групи, като премериха сили на 40 м. с препятствия, хвърляне на малка топка от място, скок дължина от място, скок дължина и 60 м. Състезанието завърши с щафета 4х50 м.

В спортната надпревара взеха участие и 15 малки лекоатлети от ЛК "Маратон"-Ихтиман с треньор Цвета Минкина. В I група - момчета родени 2001-2002 год. много добре се представиха на 60 м. Даниел Йорданов и Красимир Узунов, които се класираха съответно на трето и четвърто място в сериите си.

Във II група - момчета родени 2003-2004 година най бързи на 60 м. бяха Светослав Алексов, Георги Генадиев, Денис Гърков и Христо Попов. Освен тях бягаха и Иван Нешов, Стоян Вучев, Георги Чакъров, които участваха и в дисциплината скок от място. Най-далече скочиха Светослав Алексов, Георги Генадиев и Денис Гърков.

Във II група - момичета родени 2003-2004 година най-добре се представиха Мадлен Петкова и Станислава Стоянова. И двете се класираха на трето място в сериите си. От отбора ни участваха още Симона Алексова, Нелина Накова, Маргарита Кьосева и Рая Тодорова, които също се представиха успешно.

Най-емоционално протече щафетното бягане на 4x50 м., където и момичетата, и момчетата ни се класираха в челната шестица.

На малките лекоатлети бяха раздадени подаръци и награди от представители на Българската Федерация по Лека Атлетика.

Тереза Маринова поздрави всички участници, треньори и деятели на леката атлетика с пожелание да има повече такива празници за децата.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ