Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[30.05.2013]

"РИТЪМЪТ НА СЪРЦЕТО" - НЕЩО ПО-РАЗЛИЧНО...

Исторически музей – Ихтиман прие гости от Асоциация „Сахаджа Йога - България”. Беше представена авторска поезия на г-жа Стойна Минкова, индийска класическа музика и танци пробуждащи духа... „Сахаджа йога съществува в България от 1990 година, когато откривателката на метода Шри Матажи Нирмала Деви посети за първи път страната ни. Тя е проникновен учител отдала се на делото за въздигане на Духа чрез събуждането на собствената енергия в човека наречена Кундалини. Методът е много прост и затова нейни последователи има в над 100 страни”- разказва Стойна Минкова. И продължава: "Истинската свобода е възможна, ако откриете собствените си сили вътре във вас". Това са не само думи казани от Шри Матажи, но и събитие случващо се при издигането на Кундалини , когато реално усещате Истината за вашето състояние като полъх над дланите или над главата. Това е повторното ни - духовно раждане, описано във всички святи писания и то трябва да се случи сега, за да получим духовната си свобода. Със събуждането на Кундалини получаваме себепознание, можем да установим баланса в нас, да се освободим от стреса, да видим ясно в светлината на Духа ни какво все още можем да усъвършенстваме, какви заложби можем да разкрием. Можем да си отговорим постигнали ли сме мъдрост, разкрили ли сме творческите си сили, имаме ли мир, удовлетвореност, себеувереност, обичащи и прощаващи личности ли сме. Отговорът ще получим според усещанията си, които събудената енергия Кундалини ни дава върху пръстите на ръцете. Така ще се освободим от илюзиите и знаейки истината за себе си ще можем ясно да определим целта на живота си…

Истината, тя е свята,

вечна е като света,

от Божествен дар в сърцата,

тя се ражда с Любовта.

Чистата любов това е

Истината на Духа!

Докато не е събудена тази сила спяща в сакрума, ние не познаваме Истината, не познаваме Духа си. Сега това пробуждане на Духа е възможно да става на масово ниво,тъй като е открит метод за събуждането на Кундалини, който сахаджа йогите предоставят на хората безплатно чрез курсове и чрез изкуството, като средство за установяване на хармоничен и по-висш живот."

Изкуство, пробуждащо Духа ни, може да се каже за представената програма "Ритъмът на сърцето" на 29.05.2013 г.в Историческия музей гр. Ихтиман. Индийски песни и танци изпълнени от сахаджа йоги и поезия от стихосбирката "Истината е в сърцето" допринесоха за усещане на вътрешен мир и радост, както и за събуждането на Кундалини - жизнената сила , която в латентно състояние е у всеки човек.

За тези, които проявяват интерес - нова среща е обявена за 2.06.2013 г. от 11:00 ч. отново в Историческия музей - гр. Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ