Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.05.2013]

ОБЩИНА ИХТИМАН ОБЯВЯВА КОНКУРС: ДА ЖИВЕЕМ „ЗЕЛЕНО”!

Конкурсът е по проект „ДА ЖИВЕЕМ „ЗЕЛЕНО”: Възпитаване на културата за опазване на околната среда в двата трансгранични района Ихтиман и Палилула”/ „LIVING “GREEN”: Capacity Building in Environmental Protection in the CBC region”, финансиран по Втора покана на Програма за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия

в следните направления:

1) за най-добро есе на тема: „Да живеем „Зелено”

2) за най-добра рисунка на тема: „Да живеем „Зелено”

3) за най-добра снимка на тема: „Да живеем „Зелено”

4) за най-полезен и ефектен предмет, направен от естествени материали на тема: „Природата в нашия живот”

Творбите на желаещите да участват млади хора ще бъдат разгледани в следните възрастови категории: до 7 годишна възраст; от 8 до 11 годишна възраст; от 12 до 15 годишна възраст; от 16 до 18 годишна възраст и от 19 до 25 годишна възраст.

Условия за участие:

Възраст на участниците: от 3 до 25 годишна възраст

Брой творби: всеки участник може да представи свои творби в едно или повече направления от конкурса, но не повече от 1 есе по направление 1; 2 бр. рисунки по направление 2; 5 бр. снимки по направление 3 и/или 1 предмет по направление 4. По направление 4 е допустимо както индивидуално, така и групово участие.

Изискване за творбите: Есето трябва да бъде в обем не по-малко от 1,5 и не по-голямо от 3 машинописни страници. Рисунките следва да бъдат пълноцветни или черно-бели, изпълнени с моливи, флумастери, пастели, акварелни или темперни бои, представени във формат А4 (21/29,6 см) или формат А3 (42/59,2 см). Снимките следва да бъдат във формат не по-малък от 20/15 см. По направление 4 са допустими предмети, сувенири, макети, пана и др. от естествени материали – дърво, текстил, пръст/пясък, шишарки, листа, камъчета, миди и др.

Къде и как се подават творбите: в Общинска администрация – Ихтиман на адрес – гр. Ихтиман, ул. Цар Освободител № 123, получател – Даниел Кацаров, ръководител на проект „Да живеем „Зелено” по пощата, с куриер или на ръка. Творбите следва да бъдат поставени в плик или кутия (за направление 4) и да бъдат придружени със следната информация за автора – име, презиме и фамилия, възраст, адрес и телефон за кореспонденция; име, адрес и телефон за кореспонденция на родител/настойник за участниците до 15 годишна възраст. За груповите участия следва да се предостави информация за всички участници в екипа.

Краен срок: 17 юни, 16.30 часа

Специално жури ще оцени работите на участниците в конкурса. Най-добрите ще бъдат представени в Изложба пред гражданите на общините Ихтиман, България и Палилула - гр. Ниш, Сърбия. Първите 3-ма от всяка възрастова категория ще получат поощрителни материални награди.

За повече информация, консултантска и материална помощ:

Даниел Кацаров – ръководител на проекта, Община Ихтиман

ул. Цар Освободител № 123, тел.: 0724/82 381, вътр. 110; 0879/242 358

или

Елена Косева – координатор събития по проекта, тел.: 0879/242 356

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ