Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[17.05.2013]

НАША ДЕЛЕГАЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ДА ЖИВЕЕМ „ЗЕЛЕНО” - В НИШ, СЪРБИЯ

ВРЪЩАНЕ КЪМ ПРИРОДАТА

14.05.2013

Под мотото „Да живеем „зелено”- назад към природата” в Ниш, хотел „Тами резиденс”, се проведе пресконференция и работна среща в рамките на проекта Living green- Да живеем зелено. За този проект "Трансгранично сътрудничество между България и Сърбия", говориха Бобан Джунич, кмет на Палилула и Калоян Илиев, кмет на Ихтиман. За значението на регионалното сътрудничество, особено на местните власти и гражданското общество в Сърбия и България говори Атанас Кръстин, Генерален консул на Република България в Ниш.

„Това е съвместен проект на двете общини в защита на околната среда и повишаване на информираността на нашите съграждани, за да се защити околната среда - каза Бобан Джунич. - Програмата е насочена към младежите на възраст под 25 години. Ние вярваме, че това поколение на нашите млади граждани може да направи нещо повече, за да се промени настоящата жизнената среда. Ние имаме голям проблем с незаконните депа за отпадъци на територията на община Палилула. Средствата за нашата община, получени от ЕС по ИПП в размер на 162 хиляди евро ще бъдат насочени към превантивни дейности. Ние очакваме, че тази дейност може да спести около € 70 000 от бюджета на града. Ако намалим дори с едно сметищата, ние знаем, че има около тридесет на наша територия, ще е успех".

„Този проект е важен за нашата община Ихтиман, която има около 20 000 жители и много скромен бюджет - подчерта Калоян Илиев Ангелов, кмет на Ихтиман. В този план са одобрени средства от ЕС за реконструкция на нашия градски стадион и премахване на всички незаконни сметища.”

Атанас Кръстин, Генерален консул на Република България в Ниш, приветства сътрудничеството на общините Палилула и Ихтиман. „Палилула имат много добро сътрудничество с няколко общини в Република България. Това е добър пример. Надявам се, че ще се открият нови възможности за сътрудничество за подобряване на дейностите по проекта в бъдеще”.

/Със съкращения/

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ