Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[14.05.2013]

УЧЕНИЧЕСКИ КОНКУРС ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛИ НА НАРОДНИ ПЕСНИ

Конкурсът, който се провежда за първи път, бе организиран от „Ротари клуб” – Ихтиман. Право на участие имаха всички деца и младежи. Регламентът даваше възможност за изпълнение на живо на две народни песни до 4 минути. Журито бе с председател д-р Н. Златев, Президент на „Ротари клуб” – Ихтиман и състав: д-р П. Беков, Елект президент на „Ротари клуб” – Ихтиман, М. Тенекева, Г. Димчева и В. Христова – учители по музика. Наградите – за класираните по групи за първо и второ място – професионален запис в студио и излъчване по Българско национално радио; дипломи за класираните на 1-во, 2-ро и 3-то място.

И... най-важното - класирането:

Солово изпълнение

Първа група (до 4 клас)

1.Йоан Сашков

2.Катлин Спасова

3.Димитър Геров

Втора група (5-12 клас)

1.Валентина Кацарова

2.Валентина Миланова и Йорданка Данчева

Трета група (дует или трио)

Триото на Мариета Грънчарова, Йорданка Данчева и Преслава Беркова спечели първото място , а на второ са Ивана Шопова и Илияна Чадарова.

Поощрителни награди имаше за най-малките, които не влизат в групите - Иван Узунов и Валерия Маринова. Останалите участници получиха грамоти от „Ротари клуб” – Ихтиман за представянето си.

Специален гост на конкурса бе г-н Велислав Велев - Ръководител направление "Издателска дейност" на Българско национално радио.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ