Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[08.05.2013]

КРЪГЛА МАСА „ДА ЖИВЕЕМ „ЗЕЛЕНО”

Във връзка с проект между Община Ихтиман и Община Палилула по Програма "Трансгранично сътрудничество между България и Сърбия" днес се състоя кръгла маса на голф игрището"Еър София". Гостите от Сърбия бяха приветствани от кмета Калоян Илиев, който също участва в събитието. Кметът на Палилула на свой ред се обърна към присъстващите с пожелание за успешно финализиране на проекта.

Накратко за проекта:

Име на проекта: „Да живеем „зелено” - Възпитаване на култура за опазване на околната среда в двата трансгранични района Ихтиман и Палилула”

Приоритетна ос 2: Подобряване на капацитета за съвместно планиране, решаване на проблеми и развитие, Интервенция 2.2: Устойчиво развитие чрез ефективно използване на регионалните ресурси

Водеща организация – Община Ихтиман, област София, България, партньор - Община Палилула, град Ниш, област Нишава, Сърбия

Бюджет на проекта – 162 671.37 евро

Целеви групи на територията на 2-те трансгранични общини:

• Ученици

• Граждани

• Бизнес

Цел - Да насърчим природосъобразния начин на живот и да представим по интерактивен начин различни идеи за това как да направим всекидневието си "зелено".

Описание на идеята - Провеждане на съвместни широкомащабни кампании и дейности, свързани с опазването на околната среда, насочени към деца, местно население и бизнес чрез провеждане на събития за това „защо и как да опазваме околната среда” с оглед предотвратяване на замърсявания, спестяване на енергия, оцеляване сред природата и др.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ