Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.05.2013]

КУЛТУРНО-ИНФОРМАЦИОННА СРЕЩА „ЕВРОПА НА ГРАЖДАНИТЕ”

Вокална група към Общински детски комплекс- Ихтиман, възпитаници на ОУ „Димчо Дебелянов” с ръководител Вероника Христова приветстваха всички с „Добре дошли” на културно – информационната среща „Европа на гражданите”, организирана от Община Ихтиман и Народно Читалище „Слънце -1879” в рамките на провежданите културни и информационни събития на национално и областно ниво във връзка с отбелязването на европейската годината на гражданите – 2013

.Емилия Атанасова, главен библиотекар бе водещ: „На днешната среща ще имате възможност да получите информация за реализиращи се в момента дейности на територията на град Ихтиман по международни програми и проекти” – каза тя и даде думата на г-н Калоян Илиев, кмет на община Ихтиман.

„Уважаеми съграждани и гости,

Днешната културно-информационна среща „Европа на гражданите” е част от поредицата събития, които се организират на национално и областно ниво в рамките на Работната програма за 2013 г. на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз. Информираните граждани разбират, че съществуването на Европейския съюз е в техен интерес и това ги мотивира да участват в демократичния живот на всички равнища. Именно това е целта на Европейската година на гражданите 2013.

Целта на ръководството на Община Ихтиман е да работи в посока подобряване състоянието на обществената инфраструктура, културата, изкуствата, образованието, политиките към децата и младите хора, спорта, социалните услуги и грижите за възрастните хора са приоритет и през 2013 година. Реализиране на потенциала на населените места в рамките на общината също е част от приоритетните ни проекти. За година и половина са осигурени над 37 милиона лева от европейски проекти за Вас, жителите на Община Ихтиман.

Благодаря на всички, които помогнаха и помагат, за да направим заедно Ихтиман и общината още по-добро място за живеене. Убеден съм, че заедно ще продължим да работим за просперитета на нашата община и на общността ни!” - каза кметът г-н Калоян Илиев.

Бяха представени проекти, реализирани от СОУ „Христо Ботев”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Професионална гимназия „Васил Левски”, ОУ „Димчо Дебелянов”. Г-жа Дана Янинска, председател на Общински пенсионерски съюз представи част от дейностите, реализирани от библиотеката съвместно с обучените по програмата пенсионери.

Библиотеката при НЧ „Слънце” в рамките на проект „Европа директно читалища” улеснява достъпа на гражданите на град Ихтиман до информация за всички основни направления на Европейския съюз и по – специално за тези, които засягат тяхното ежедневие, чрез услугите, които предлага информационния център „Европа Директно „Читалища”. Колкото по-добре гражданите на ЕС разбират правата си и колкото повече ги използват, толкова по-голяма ще е ползата за тях, както и за икономиката и обществото на ЕС. За гражданите на Община Ихтиман библиотеката при НЧ „Слънце – 1879” може да предостави информация или да окаже съдействие по въпроси, свързани с гражданството на съюза всеки работен ден от 9.00 до 12.00 и от 13.00 до 18.00 часа.

В края на събитието г-жа Емилия Атанасова се обърна към присъстващите: „С песен за Ихтиман в изпълнение на Дамски хор” Средногорка” при НЧ „Слънце – 1879” с ръководител Петър Пешев благодарим за отделеното време. Желаем Ви много здраве и до нови срещи!”

Подредена бе и изложба с рисунки на деца от Общински детски комплекс- Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ