Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[22.02.2010]

СЕМИНАР ЗА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ

На 18 февруари 2010г. в малкия салон на читалище „Слънце” се проведе семинар с участието на експерти от Областна служба за съвети в земеделието - гр. София, представители на фирма „Синджента България” ООД и земеделски производители от общината. Срещата бе организирана от Общинска служба „Земеделие” – гр. Ихтиман.

Инж. Надя Велкова – началник на общинската служба, мотивира необходимостта от запознаването на земеделските производители с изискванията за кандидатстване за субсидии. Николина Сребранова, експерт от ОССЗ, помогна на земеделските производители с конкретни напътствия, за да се ориентират при кандидатстване по мярка 141 „Подпомагане на полупазарни стопанства в процес на преструктуриране” и по мярка 214 „Агроекологични плащания” от Програмата за развитие на селските райони 2007 - 2013г. Биляна Петрова даде практически съвети за създаването на организации на производителите и тяхното значение при реализирането на продукцията им.

Иван Дражев от „Синджента България”, водеща в света фирма, занимаваща се с устойчиво земеделие чрез иновационни изследвания и технологии, лидер в растителната защита, запозна производителите с най-ефикасните препарати за борба с болестите и вредителите. Предмет на неговото изложение бяха културите, най-често отглеждани в общината. Производителите получиха конкретни напътствия за най-ефикасните средства за тяхното опазване.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ