Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.05.2013]

ВЕДОМСТВЕНИ БЕНЗИНОСТАНЦИИ БЕЗ МОНТИРАНИ ЕСФП ПОДАВАТ ДАННИ В НАП ПО ЕЛЕКТРОНЕН ПЪТ

Измененията на Закона за данък върху добавената стойност предвиждат данъчно задължените лица които стопанисват ведомствени бензиностанции в които няма монтирана електронна система с фискална памет, да подават в НАП данни за доставката и движението на доставените / получените количества течни горива. Данните се подават на датата на данъчното събитие по електронен път с квалифициран електронен подпис.

Данните се подават с електронен документ за доставка или електронен документ за получаване. Образците на тези документи са регламентирани в Наредбата за изменение и допълнение на Наредба Н-18 от 2006 г. – За регистриране и отчитане на продажби в търговски обекти чрез фискални устройства, която е обнародвана в държавен вестник на 30.04.2013г.

Информацията се подава в рамките на деня, в който е извършена продажбата, или в деня на настъпване на промяната в обстоятелствата в сайта на НАП – Сектор „Електронни услуги”.

Предвижда се тези ведомствени бензиностанции да извършат инвентаризация към 30.04.2013г. на наличните количества горива и да изготвят оборотна ведомост към 01.05.2013г., която при поискване се представя на органите по приходите.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ