Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[10.04.2013]

„ТРУДОВА БОРСА” В ИХТИМАН

В Малкия салон на читалище „Слънце” днес се състоя „Трудова борса” за осъществяване на контакт и обмяна на информация между търсещи работа лица и работодатели от общините Ихтиман, Костенец, Елин Пелин и Горна Малина. Представен с мултимедия бе ПРОЕКТ BG051PO001-2.2.01 „По-близо до работа”, подготвен от екип на Бюро по труда – Ихтиман.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Обхваща територията на Република България, общата стойност на проекта е 18 000 000 лева. Продължителността на действие - 27 месеца.

Общата цел е: „Насърчаване на географската мобилност на работната сила посредством предоставяне на стимули за работодателите за наемане на лица от населени места и региони, различни от местата, в които извършват дейност, както и стимули за лицата да търсят подходяща работа, дори в случаите, в които тя е далеч от дома им.”

Специфични цели

- Повишаване възможностите за заетост на лица, които до сега са отказвали подходяща работа, поради липсата на възможност да бъдат подкрепени по отношение на разходите за транспорт.

- Повишаване на икономическата активност и възможностите за осигуряване на квалифицирана работна сила на предприятия, които поради неблагоприятната икономическа обстановка:

? нямат възможност да покриват транспортни разходи на своите служители;

? не могат да намерят персонал с необходимата квалификация в населеното място, в което развиват своята дейност.

- Осигуряване на устойчива заетост, чрез предоставяне на средства на работодателите за въвеждащо обучение на новонаетия персонал и надграждащо обучение на заетите вече лица.

Целева група са новонаети лица по трудов договор (за срок не по-малък от 6

месеца) и заети лица, работещи в населени места, различни от тези, в които са регистрирани по настоящ адрес . В Проекта могат да участват работодатели от всички сфери на икономиката, с изключение на такива осъществяващи дейности в сферата на селското, горското и рибното стопанство и аквакултурите.

Участие взеха работодатели, които представиха своите фирми пред присъстващите:

1. СИЛОР АКАУНТИНГ ЕООД

2. ВМВ МЕТАЛ ООД

3. ПРАЙМТЕКС ООД

4. ЯГУАР 02 ЕООД

5. ЕЛЕДЖИК 99 ЕАД

6. ОБЛАСТЕН ВОЕНЕН ОТДЕЛ –СОФИЯ ОБЛАСТ

7. ЕТ КРАСИМИР КЕРЕМЕДЧИЙСКИ

8. НОБЕЛ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД

9. АДИМЕКС 2000 ООД

10. МЕНПАУЪР БЪЛГАРИЯ ООД

11. ИВТОНИ ШОПОВ ЕООД

12. ИЗИ АСЕТ МЕНИДЖМЪНТ АД

Целта на срещата бе подпомагане трудовата реализация на безработни лица и улесняване на директния подбор на кадри от работодатели.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ