Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[04.04.2013]

ТРИ НОВИ ПРОЕКТА В ОБЩИНА ИХТИМАН ПОДПИСА КМЕТЪТ КАЛОЯН ИЛИЕВ

Държавен фонд „Земеделие” предоставя финансова помощ по Мярка 223 „Първоначално залесяване на неземеделски земи” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), подкрепена от Европейския земеделски фонд. Предмет на проектираното залесяване са изоставени земеделски земи до с. Веринско, вследствие маргинализацията на района, неизползвани повече от три години. Намерението на Община Ихтиман е да спре деградацията на земите чрез залесяване, за което е прието Решение на Общински съвет и е изготвено техническо задание за проектиране. Основни цели, които ще се постигнат със залесяването са :

- Ограничаване и спиране процеса на деградация

- Ландшафтно оформяне на територията

- Създаване заетост на местното население

- Създаване условия за развитие на пчеларството, респ. местния бизнес, екологичен ефект, намаляване наносното натрупване в чашките на микроязовирите и др.

По Мярка 226 "Възстановяване на горския потенциал и въвеждане на превантивни дейности" по Програмата за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013г., подкрепена от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони е и проектът „Устойчиво управление на горите и опазване на околната среда чрез изграждане на противопожарна кула в землището на с. Веринско, община Ихтиман”. Основната част на проекта третира изграждането на стоманено решетъчен стълб с монтирана апаратура за навременно информиране за горски пожари в район 10-20 км, обхванат от видеокамери. На карта на района се появяват и географските координати на огнището в обособения за целта център за управление.

Проектът по Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК) ще даде възможност на служителите в Община Ихтиман да повишат уменията си за работа със специализирани системи – кадастър, имоти, електронно деловодство; практически умения за ефективни комуникации, работа в екип и етика; специализирано обучение за използване на MS Офис 2010 и др. Неговото наименование е „Повишаване професионалната квалификация на служителите в общинска администрация – гаранция за професионализъм и развитие”.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ