Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[27.03.2013]

„ВСИЧКИ БУКВИ ЗНАЯ, МОГА ДА ЧЕТА!”

Първокласниците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” проведоха традиционния за първи клас „Празник на буквите”. Малките ученици, водени от учителката си г-жа Парашкева Вучева, представиха наученото в първи клас. С ритъм и усмивки те пренесоха присъстващите в света на музиката. Рецитираха с много настроение. Всеки първокласник беше научил стихче за отделните букви. Те изпратиха букварчето и посрещнаха читанката, доказвайки смело и убедително, че са грамотни. Не бяха пренебрегнати и цифрите. Математиката не е лесна, но всички задачки, които бяха на дъската, бяха решени правилно!

Гости на тържеството бяха зам.-кметът на Община Ихтиман Георги Илиев, г-жа Невена Караиванова, кметски наместник на с. Борика и дългогодишен педагог, родители.

Г-жа Звезделина Разсолкова, директор на учебното заведение пожела на малките ученици много радост и успехи в учението.

Г-н Илиев поздрави първолаците с техния неповторим и радостен празник. „Приятно ми е да бъда гост на вашето мило тържество. Радостни сме и ние, че вече сте грамотни и можете да четете, пишете, смятате и да познавате буквите”, каза в своето приветствие. Той поздрави училищното ръководство, че създава добри условия за тяхното образование.

Г-жа Караиванова разказа поучителна приказка и децата разбраха какво богатство е книгата.

Учениците получиха като подаръци книжки, тетрадки и химикалки. Развълнувани, те се снимаха за спомен с г-жа Вучева.

Пожелаваме на първокласниците да са все така усмихнати, ученолюбиви и с дръзновение да вървят по пътя на знанието!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ