Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.02.2013]

ДАРЕНИЕ ЗА ХИРУРГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ В МБАЛ - ИХТИМАН

Кметът г-н Калоян Илиев и г-н Георги Илиев, зам.-кмет на община Ихтиман предадоха днес дарение на хирургично отделение в МБАЛ Ихтиман под формата на хирургически инструменти на стойност 2 805 лв. Господин Калоян Илиев обеща за в бъдеще да продължава да помага на болницата, не само като кмет, а и като гражданин, да се опитва да събира дарения за болницата. Представителката на немския производител на хирургическите инструменти Ива Стърнад от фирма „Джи Ес Евро БЪЛГАРИЯ” дари допълнително още 6 бр. ножици и обеща подкрепа на болницата за в бъдеще под формата на консултации, експертни оценки на инструментите и апаратурата, както и нови дарения на инструменти. На събитието присъстваха д-р Иван Иванов, управител на МБАЛ, главната сестра Катя Кехайова, д-р Станьо Янков, д-р Димитър Янков, екипът от хирургично отделение.

Следващата седмица ще бъде направен подробен оглед и анализ на състоянието на хирургическите инструменти и апаратурата в хирургично и другите отделения от г-жа Стърнад и инженер от фирмата. Те се заеха да огледат и дадат становище кои от инструментите могат да бъдат ремонтирани в завода в Германия. Те ще огледат и тестват ендоскопските инструменти и камери, за да се даде становище какво може да бъде ремонтирано и какво трябва евентуално да се закупи, за да се развиват ендоскопските (безкръвни) операции в болницата в града.

Фирма „Джи Ес Евро БЪЛГАРИЯ” е една от пионерите на пазара за медицински изделия, създадена 1985 г. и функционира успешно на пазара вече 27 години. С времето са се утвърдили като специалисти във всички медицински области в Югоизточна Европа. Освен хирургически инструменти фирмата предлага и апаратура, консумативи и цялостно оборудване за операционна зала.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ