Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[15.02.2013]

ЗАМЕСТНИК ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ Р. ТОДОРОВА – В ЧЕРНЬОВО

На първия си рожден ден пенсионерският клуб получи името „Надежда”. Кръстникът г-н Георги Илиев, зам.-кмет на община Ихтиман, в присъствието на високи гости - г-жа Росица Тодорова, заместник областен управител на Софийска област и г-жа Мария Йорданова, председател на областния съвет на пенсионерския съюз – пожела здраве, по-добър живот, вяра и мечти.”Надеждата крепи човек, надеждата никога не умира. Докато е жив, човекът все има надежда!” – каза той.

Поздравителен адрес от името на областния управител г-н Красимир Живков прочете г-жа Росица Тодорова, която от своя страна също говори за значимостта на вниманието и грижата към възрастните хора . За празника благопожелания отправи и г-жа Мария Йорданова.

Председателят на общинския съвет на пенсионерите г-жа Янинска подчерта, че този клуб се е превърнал в клуб на селото. Наистина. Мероприятията, осъществени съвместно с читалище „Пробуда 1902”, откриването на музея, създаването на танцов състав „Черньовче” са дейности, в които участват всички.

Поздравления поднесоха и г-жа Маргарита Каймакчийска, кметски наместник, Цветанка Геринска, секретар на читалището, председателите на пенсионерски клубове от общината. Г- жа Иванка Гьошева, председател на пенсионерското дружество в Черньово благодари за хубавите думи.

С помощта на г-жа Емилия Атанасова, главен библиотекар в читалище „Слънце” Ихтиман, в рамките на партньорската инициатива между Общински пенсионерски съюз и читалищата в общината, бе показана мултимедийна презентация за едногодишната дейност на местното пенсионерско дружество.

За първи път тук се представи обичаят „Зарязване на лозе” по случай празника Трифон Зарезан. С кръшните хора на танцов състав „Черньовче” и с два конкурса – за най-добро черньовско вино и за най-игрива баба – продължи празникът. Дамите направиха надиграване на ръченица и хора. На най-добре представилата се - Росица Джорева - беше връчена награда и венец от Трифон Зарезан.

Всички присъстващи се забавляваха и от сърце се веселиха.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ