Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[26.01.2013]

БОЛНИЦАТА В ИХТИМАН ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА РАБОТИ

На 28 януари 2013 година трудовият договор на д-р Петьо Герганов, управител на МБАЛ Ихтиман изтече. Той е заявил предварително нежеланието си да продължи договора.

Поради това, че в публичното пространство се чуха различни тълкувания, миналата седмица общинското ръководство иницира среща с персонала на здравното заведение. На срещата присъстваха кметът на община Ихтиман г-н Калоян Илиев, двамата зам.-кметове, както и д-р Герганов. Освен разискването по различни въпроси, касаещи бъдещето на МБАЛ, кметът каза още, че опасенията за затваряне на болницата са неоснователни. Застава твърдо на позицията, че болница трябва да има и ще има. Общинското ръководство напомни и за двата проекта, по които общината работи в тази насока – „Намаляване на вредните емисии и подобряване енергийната ефективност на сгради и съоръжения на „МБАЛ - Ихтиман” ЕООД – Стационар, Рентген и детско отделение” по програма на Национален Доверителен Екофонд

и втория - „Реконструкция, оборудване и модернизиране на МБАЛ Ихтиман – гр. Ихтиман” към Министерство на регионалното развитие и благоустройството, които са в процес на съгласуване. Нека напомним на читателите и за благотворителния Коледен спектакъл в „Принцес Хотел София”, който бе организиран в помощ на нашата болница.

Г-н Калоян Илиев покани за пореден път доктор Герганов да остане на поста си, но той категорично отказа.

На сесия на Общинския съвет, проведена в петък, 25 януари, бе прочетено писмо от името на д-р Герганов, с което благодари за успешната съвместна дейност с ръководството на Община Ихтиман.

Предложената кандидатура за временно изпълняващ длъжността „Управител на МБАЛ – Ихтиман” ЕООД на д-р Иван Иванов бе приета единодушно от общинските съветници. Д-р Иванов 38 години работи по специалността си „Социална хигиена и организация на здравеопазването” и в сферата на Здравния мениджмънт като главен експерт, началник управление, директор и др. в Министерство на здравеопазвенето, РЦЗ И РЗИ - Софийска област.Сключеният с него договор е до организирането на конкурс, който ще се проведе в срок не по-дълъг от 90 дни. „Ихтиманската болница е важна – каза той. – Надявам се да помогна с моя организационен опит, за да бъде тя работеща и с добри показатели.”

Удължен е срокът на договора с д-р Николай Златев, управител на „Медицински център I” - ИХТИМАН ЕООД. Бе отбелязано, че центърът работи добре и няма задължения. „Благодаря за доверието и се надявам да съгласуваме дейностите ни с новия управител !” – сподели той.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ