Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[29.01.2013]

КАЗУСЪТ СЪС СТАДИОНА ВЪВ ВАКАРЕЛ

„Стадионът във Вакарел е без Акт 16 (Разрешение за ползване / Удостоверение за въвеждане в експлоатация – бел. ред.), не е вписан в Министерство на физическото възпитание и спорта и до сега не се води като спортен обект” – обяснява инж. Тони Кацаров, зам.-кмет на Община Ихтиман.

В общ смисъл, обект, за който няма издадено Разрешение за ползване или Удостоверение за въвеждане в експлоатация, не може да бъде годен за обитание и е напълно незаконно ползването му за предвидените нужди. Това е свързано с много потенциални негативни последици. Въз основа на Акт 16 се издава Разрешение за ползване / Удостоверение за въвеждане в експлоатация и обектът се сертифицира за въвеждане в експлоатация.

Обстоятелството, че един обект е завършен и отговаря на всички изисквания се удостоверява само и единствено с издаването на Разрешение за ползване по смисъла на Наредба № 2 от 31.07.2003 г. за въвеждане в експлоатация.

Със съдебни решения бивши собственици си връщат имоти в самия стадион, който е бил държавна собственост. Те самите имат претенции, че не са влезли във владение и заплашват със съдебни спорове.

„За проблема е уведомен областния управител. Със съдействието на кмета се деактува парцела „Стадион”. Заснет е от геодезист и ще се впише в плана на село Вакарел като спортно съоръжение – стадион. Предстои неговата регистрация в Министерство на физическото възпитание и спорта. От това следва да обезщетим хората, чиито ниви се намират в този парцел. Така ще се реши целия казус” – сподели зам.-кметът инж. Тони Кацаров.

След завършване на този цикъл от действия, ще има възможност за отделяне на капиталови средства за поддръжка на стадиона и съблекалня.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ