Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[26.09.2012]

СЪОБЩЕНИЕ

гр. Ихтиман, 26.09.2012 г.

Съгласно насоките за информация и публичност на проекти, финансирани по Оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г.”, ключов етап от реализирането на един проект е подготовката и провеждането на процедура за избор на изпълнител. При отчитане на европейските и национални норми в областта на обществените поръчки, бенефициентите трябва да изпълняват определени изисквания по отношение на публичността и прозрачността при провеждане на откритите процедури по ЗОП.

Предвид това Община Ихтиман уведомява заинтересованото население, че:

– Със свое определение от 14.09.2012 г. КЗК е прекратила производството, образувано по повод на жалбата от участник в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: “Избор на проектант за разработване на прединвестиционно проучване и инвестиционен проект в идейна фаза по проект “Подготовка и реализация на инвестиционен проект във водния сектор на гр. Ихтиман” срещу решението на комисията за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществената поръчка. Във връзка с това днес Община Ихтиман е отправила покана за сключване на договор до спечелилия участник в обществената поръчка.

– На 30.08.2012 г. Община Ихтиман е отправила покана за сключване на договор до спечелилия участник в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: “Избор на изпълнител за организация и управление за двата етапа на инвестиционен проект във водния сектор на гр. Ихтиман”.

– На 31.08.2012 г. е депозирана жалба до КЗК от участник в откритата процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет: “Избор на изпълнител за извършване на одит за двата етапа на инвестиционен проект във водния сектор на гр. Ихтиман” срещу решението на комисията за класиране на участниците и определяне на изпълнител на обществената поръчка. Със своя молба от 17.09.2012 г. жалбоподателят обаче е оттеглил жалбата си. Със свое определение от 25.09.2012 г. КЗК е прекратила производството, образувано по повод на жалбата.

Настоящото съобщение е създадено с финансовата подкрепа на Европейския съюз чрез Оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г.” Цялата отговорност за съдържанието му се носи от Община Ихтиман и при никакви обстоятелства не може да се приема, че отразява официалното становище на Европейския съюз и правителството на Република България, представлявано от Министерството на околната среда и водите.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ