Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[02.12.2016]

ПОЖАРНА ОПАСНОСТ ПРЕЗ ОТОПЛИТЕЛНИЯ СЕЗОН. ПРОТИВОПОЖАРНИ ИЗИСКВАНИЯ ПО УСТРОЙВАНЕТО НА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ ОТОПЛИТЕЛНИ ПРИБОРИ

В началото сме на отоплителния сезон. Все по-често прибягваме до употребата на различни по вид отоплителни или електронагревателни прибори. Това от своя страна крие значителна опасност от възникването на пожари. За да намалим риска трябва да спазваме някои противопожарни изисквания, а именно:

- необходимо е да се направи външен оглед на целостта и здравината на печката на твърдо гориво. Да се провери дали има прегорели ламарини. Кюнците добре ли са укрепени. Не сме ли забравили нещо горимо в близост по-малка от 50 см. до нея.

- трябва да се провери здрави ли са реотаните на електрическата ни печка. Всичко по нейната стабилност в ред ли е. При по-продължителна експлоатация не нагрява ли щепсела в контакта.

- да се обърне особено внимание дали има пропуски на газ от газовата бутилка или печката на газ

- да се има в предвид да не се оставят горими предмети в близост до отоплителния ни прибор.

- да не се оставят продължително време включени електроуреди без наблюдение.

- да се внимава да не се оставят децата да си играят безконтролно около отоплителните тела.

Спазвайки тези превантивни мерки може да се каже, че вероятността да възникне пожар или друг инцидент вследствие използуването на местни отоплителни прибори значително ще намалее.

Н. Найденова, мл. инспектор

РСПБЗН - Ихтиман

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ