Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[01.06.2016]

БОГАТ НА СЪБИТИЯ 1 ЮНИ!

Празничният ден започна с любими детски песни, които озвучиха Централна градска част и привлякоха най-малките граждани и гости на града. Аниматори от „Тинтири минтири” посрещаха с усмивки и шеги децата, а те искаха да ги докоснат и да се снимат с принцесата и Любчо Глупчо. Децата от школата към Общински детски комплекс и екипът му бяха подредили стативите, за да започне рисуване под небето за всички желаещи. Историческият музей, с подредена фотоизложба, очакваше посетителите си за откриването на експонираните фотоси от цял свят „Географията като пътешествие, географията като приключение”. На откритата сцена на Централния площад първи се качиха децата от Вокална група „Слънчице” с ръководител Рая Стойнова. След поздравителната програма на малките певци, децата, дошли за празника, се забавляваха в продължение на един час с актьорите от „Тинтири минтири”. В същото време течеше и пленера – десетки деца се включиха и с удоволствие рисуваха слънца, къщи и мечти…

Гост на града ни днес бе г-н Николай Николов, заместник областен управител на Софийска област. След среща с кмета на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев в неформална обстановка, той присъства на събитието в Народно читалище „Слънце” под наслов „Аз преминах през ада. Не го прави и ти!”, превантивна кампания срещу употребата на наркотични вещества сред младите хора”, съвместна инициатива на ОДМВР- София и терапевтична общност „Феникс”. Тук присъства и г-н Георги Илиев, зам.-кмет на Община Ихтиман.

Основно училище „Димчо Дебелянов” бе домакин пък на футболен мач, открит от мажоретките. Г-н Тони Кацаров, зам.-кмет на Община Ихтиман се снима с малките спортисти и пожела успех на участниците. По-късно той посети Детско отделение на „МБАЛ – Ихтиман”. Д-р Шенков изказа благодарност за новата придобивка – хладилник, който кметът г-н Калоян Илиев закупи с лични средства и подари на отделението за най-малките пациенти.

Подарък от общинското ръководство бяха и безплатните забавления - на надуваемите замъци, въртележката и на батут, които всяка година Община Ихтиман осигурява за деня на детето. За да бъде един празник истински!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ