Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[20.04.2016]

МКБППМН ЗАПОЧВА ПОРЕДИЦИ ОТ СРЕЩИ

Нина Алексиева, секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/ към Община Ихтиман, изнесе презентация на тема „Алкохолът, цигарите и наркотиците – вредни за здравето на човека“ пред ученици от Професионалната гимназия „Васил Левски“ – гр. Ихтиман. Гост на събитието бе г-жа Валентина Петрова, главен експерт „Образование и здравеопазване”.

Срещата бе открита от г-жа Силвия Баташка, директор на учебното заведение, която представи пред учители и ученици лекторът г-ца Н. Алексиева.

Местната комисия анализира състоянието и причините за противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в общината и организира мероприятия с цел предотвратяването им. Тези, от 8 до 18 годишнини, които са престъпили общоприетите граници не заслужават наказание, а корекционни мерки относно възпитанието и поведението. Това е и една от основните задачи на МКБППМН съгласно Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Младежите от Професионалната гимназия бяха запознати с вредата и последствията от използването на медикаменти, а всеки от тях получи информационни материали по темата.

Това е първата от серия срещи с ученици по темата за вредата от алкохол, цигари и от наркотиците, които ще се проведат на територията на Община Ихтиман.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ