Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[18.03.2016]

ОБЯВА

На 21.03.2016 г. Община Ихтиман започва прием на документи за ползване на социалните услуги по проект „Община Ихтиман с грижа и подкрепа за независим живот”, Договор № BG05M9OP001-2.002-0195-С001 по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.002 „Независим живот“, финансиран от Европейски социален фонд чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси„ 2014-2020. Настоящата процедура на директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ цели подобряване качеството на живот и на достъпа до услуги за социално включване в отговор на комплексните потребности, включително и здравни, на хора с увреждания (в т.ч. деца с увреждания) и техните семейства и хора над 65 г. в невъзможност за самообслужване с цел преодоляването на последиците от социалното изключване и бедността.

Настоящата обява се публикува, в изпълнение на Правила за дейността на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Община Ихтиман, утвърдени от Кмета на Община Ихтиман.

Необходимите документи за ползване на социалните услуги от кандидатите за потребители:

• заявление - /по образец/

• документ за самоличност (за справка)

• документ за самоличност на законния представител - родител, настойник, попечител (за справка);

• експертно решение на ТЕЛК/ НЕЛК (копие);

• медицински протокол на ЛКК (копие);

• други медицински документи - актуална епикриза и др. (копие);

• удостоверение за настойничество/попечителство (копие);

Подборът на потребителите подали заявление за ползване на социалната услуга ще бъде извършен от експерти при Община Ихтиман. Въз основа на изготвената оценка на потребностите ще се извърши класиране и подбор на най-нуждаещите се потребители. Предоставянето на социалните услуги ще бъде с продължителност 18 месеца, без заплащане на потребителска такса.

Заявленията ще се подават в административната сграда на Община Ихтиман на адрес: гр. Ихтиман, ул. “Цар Освободител” 123, Деловодство всеки работен ден от 21.03.2016 г. до 08.04.2016 г. вкл. от 08.00 – 12.00 ч. / 13.00 – 17.00 ч.

След 08.04.2016 г. документи от кандидат – потребители няма да се приемат!!!

* ЗАПОЧВА ПРИЕМЪТ НА ДОКУМЕНТИ НА КАНДИДАТИТЕ ЗА РАБОТА КАТО:

• Личен асистент - 50 бр. - сключени срочни трудови договори по КТ за 18 месеца на почасово работно време, в зависимост от нуждите на съответния/те потребител/и

Дейностите,които ще предоставя „личния асистент" са за лична помощ - помощ за поддържане на лична хигиена,помощ при хранене, при вземане на лекарства, рехабилитационни или други специализирани услуги в дома на потребителя, придружаване до детско или учебно заведение ,болнично заведение и др.

Настоящата обява се публикува, в изпълнение на Правила за дейността на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Община Ихтиман, утвърдени от Кмета на Община Ихтиман.

1.Изисквания към кандидатите

 безработни лица с местоживеене на територията на община Ихтиман

 умения за работа в екип

 комуникативност

2.Необходими документи за кандидатстване:

• Заявление /по образец/;

• Документ за самоличност (за справка);

• Автобиография;

• Документ за завършено образование/копие/;

• Сертификати за завършени обучителни курсове по сходни програми/проекти/копие/;

• Копие от документи удостоверяващи продължителността на професионалния опит-трудова книжка или осигурителна книжка или друг документ, удостоверяващ трудов и осигурителен стаж;

• Служебна бележка от Бюро по труда;

• Медицинско свидетелство за работа;

• Актуално свидетелство за съдимост.;

Копията на представените документи следва да са ясни и четливи, заверени с подписа на кандидата и текст „Вярно с оригинала".

5.Подборът на кандидатите подали заявления ще се осъществи на два етапа;

• Оценка по документи

• Оценка на кандидатите чрез събеседване

Резултатите на класираните кандидати ще бъдат обявени на информационното табло в община Ихтиман и на сайта на общината. Ще бъде съобщено, кои от кандидатите се допускат до събеседване, След провеждане на събеседване с кандидатите, ще се изготви окончателен списък на одобрените лица като личен асистент който ще бъде изложен на информационното табло в община Ихтиман и ще бъде публикуван на сайта на общината.Одобрените кандидати за длъжността ще бъдат назначени на работа за период от 18 месеца.

3.Срок за подаване на документите - от 21.03.2016 г. до 04.01.2016 г. - включително

4.Заявленията ще се подават в административната сграда на Община Ихтиман на адрес: гр. Ихтиман, ул. “Цар Освободител” 123, Деловодство всеки работен ден от 21.03.2016 г. до 08.04.2016 г. вкл. от 08.00 – 12.00 ч. / 13.00 – 17.00 ч.

След 08.04.2016 г. документи от кандидат – лични асистенти няма да се приемат!!!

Повече информация може да получите всеки работен ден от 08.00 часа до 17.00 часа в стая №10 в Община Ихтиман или на тел. за информация 0724 82381 вътр.110 / ръководител проект Даниел Кацаров и координатор Цветелина Николова - Хаджийска.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ