Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[26.02.2016]

ОТКРИТА БЕ АСАНСЬОРНАТА УРЕДБА В МБАЛ - ИХТИМАН

Днес в „Многопрофилна болница за активно лечение” - Ихтиман бе открита асансьорната уредба, която ще обслужва сградата на стационара. На събитието присъстваха Николай Николов, заместник областен управител на Софийска област, кметът на Община Ихтиман Калоян Илиев, Тони Кацаров и Георги Илиев, зам.-кметове, както и д-р Ивка Георгиева, управител на болничното заведение.

Бе извършен водосвет от отец Йосиф и отец Виталий, а г-н Николай Николов и г-н Калоян Илиев тържествено прерязаха лентата, символизираща приключването на монтажните дейности. Съоръжението, позиционирано на югозападната фасада ще се ползва за транспортиране на пациенти , което до момента бе извънредно трудно. За проектирането, доставката, монтажа и въвеждането в експлоатация на асансьорната уредба от бюджета на Община Ихтиман по Програмата за капиталови разходи бяха заделени средства в размер на 79 080 лева.

Заместник областният управител г-н Николов посочи, че „видимите резултати от работата на вашия кмет г-н Илиев вече са налице” и поздрави присъстващите граждани и медицински персонал с новата придобивка.

От своя страна, кметът на Община Ихтиман каза, че след изпълнението на едно обещание, следва да даде ново. Той посочи, че има намерение да се обнови външното пространство около болницата, градинката й, като не пропусна и набавянето на нова апаратура при първа възможност. „Ще се радвам МБАЛ Ихтиман да стане водеща в Софийска област” – каза още той.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ