Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[25.02.2016]

ОБЩИНА ИХТИМАН ОСИГУРИ РАБОТА НА МЛАДЕЖИ ДО 29 ГОДИНИ

Седемдесет и девет безработни младежи започнаха работа от 15 февруари , сподели зам.-кметът на Община Ихтиман Георги Илиев. Те ще бъдат ангажирани за период от 6 месеца, като за труда си ще получават минималната работна заплата за страната.

Одобрените работни места за Община Ихтиман са по проект „Обучения и заетост за младите хора“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. Целта на проекта е интеграция на пазара на труда на безработните младежи до 29-годишна възраст, регистрирани в Бюрото по труда в Ихтиман.

Новоназначените са ангажирани в различни дейности като работници озеленяване, чистач-хигиенисти, пазачи невъоръжена охрана и технически сътрудници.

Проектът е в помощ на безработни младежите да получат първи или нов шанс за работа, професионални знания и умения, придобити на работното място, както и придобиването на професионална квалификация. На всеки младеж ще му бъде осигурен наставник от общинската администрация в зависимост от работата, която ще извършва. Бройките са разпределени в града и кметствата на територията на общината.

Операция „Обучения и заетост за младите хора“ е финансирана по линия на Инициативата за младежка заетост и Европейския социален фонд и се разработва поради острата необходимост от активни мерки на пазара на труда, насочени към намаляване на равнището на младежката безработица и осигуряване на възможности на младите хора да се реализират на пазара на труда.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ