Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[24.02.2016]

КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ИХТИМАН КАЛОЯН ИЛИЕВ БЕ ИЗБРАН ЗА ЧЛЕН НА КОНТРОЛНИЯ СЪВЕТ НА НСОРБ

На 23 и 24 февруари 2016 г. в гр. София се проведе първото за мандата заседание на Общото събрание на Националното сдружение на общините. Най-висшият орган избра състава и председателите на Управителния и Контролния съвет.

За председател на Управителния съвет единодушно бе избран Даниел Панов - кмет на община Велико Търново. Заместник-председатели са кметовете на община Троян, Димитровград и Кърджали.

Управителният съвет на НСОРБ е изпълнителен орган, който организира изпълнението на решенията, приети от Общото събрание, избира и освобождава изпълнителния директор, взема решения за разпореждане с имуществото на сдружението. Освен това обсъжда изготвения от изпълнителния директор проект на бюджет и го внася в Общото събрание. УС има правомощията да създава комисии и различни звена в рамките на организацията, да присъжда отличия от нейно име, да изключва нейни членове и др.

Контролният съвет на НСОРБ оглави Емил Караиванов, кмет на община Асеновград, а в петчленният състав влезе след гласуване на девет номинирани кметът на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев.

Контролният съвет на НСОРБ съблюдава спазването на Устава и Правилника на организацията. Той следи как се изпълняват решенията на Общото събрание и контролира дейността на Управителния съвет и изпълнителния директор. Съветът контролира за изпълнението на бюджета и финансовата дисциплина, управлението на имуществото на сдружението, а при необходимост организира извършването на финансови ревизии.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ