Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[12.02.2016]

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ „ОБЩИНА ИХТИМАН С ГРИЖА И ПОДКРЕПА ЗА НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ“

Днес в залата на Община Ихтиман се състоя пресконференция по проект BG05M9OP001-2.002-0195-С001 „Община Ихтиман с грижа и подкрепа за независим живот“ ; Процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05M9OP001-2.002 „Независим живот“. Общата стойност на проекта е 448 977.72 лв., срокът на изпълнение 24 месеца, а началото бе поставено на 18.12.2015 г. Събитието бе открито от г-жа Даниела Митева, зам.-кмет на Община Ихтиман. Бе представена презентация, изготвена от екипа, работещ по проекта.

Общата цел на този проект е подобряване качеството на живот на хората в социално неравностойно положение – лица с трайни уреждания, в т.ч. и деца и самотно живеещи хора и намаляване риска от социална изолация чрез създаване на условия за активно участие в обществения живот.

Целева група:

- Хора с увреждания (в т.ч. деца с увреждания) и техните семейства;

- Хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване.

Общ брой потребители - 120, лични асистенти - 50 души.

ОСНОВНИ ДЕЙНОСТИ ПО ПРОЕКТА:

1. Организация и управление на проекта - организация на всички останали дейности, в съответствие с плана за изпълнение на проекта, контрол за спазване на необходимите процедури и срокове, координиране на действията с избраните изпълнители, текуща комуникация с всички заинтересовани страни и с Управляващия орган

Екипът е от Община Ихтиман в състав: Даниел Кацаров – ръководител на проекта, Цветелина Николова Хаджийска – координатор, Маринела Иванова – счетоводител, Славка Кръстева – технически сътрудник /Сдружение “Равен старт”/.

2. Текущ ремонт, обзавеждане и оборудване на Център за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда в Община Ихтиман с цел създаване на добра материална база, осигуряваща функционирането на новата социална услуга. Ремонт на помещенията в сградата на Общински детски комплекс / ул. ”полк. Борис Дрангов” 44/.

3. Разработване на методология за дейността на Центъра за почасово предоставяне на услуги за социално включване в общността или в домашна среда - Методологията ще регламентира процеса на предоставяне на социалната услуга в общността или в домашна среда в съответствие с изискванията на нормативните документи в тази област.

4. Обучение на персонала за предоставяне на услугите:

- Да се формират подходящи компетентности на одобрените кандидатите за назначаване, като им се предложат по-общи теоретични познания за социалните услуги в общността и в домашна среда и за методите на тяхното приложение в пряката работа с лица в неравностойно социално положение

- Да получат знания за удовлетворяване на основни потребности, на хората с трайни увреждания.

- Да се повиши компетентността, свързана с изготвянето и изпълнението на индивидуалните планове.

5. Осигуряване на достъп до интегрирани услуги:

- лична помощ на нуждаещите се лица;

- битови услуги;

- медицински услуги;

- административни услуги - съдействие при изготвяне и подаване на документи в институции, при снабдяване с помощни средства и др.;

- помощ при общуването и поддържането на социални контакти, занимания в центъра, организиране на срещи и др.

Видът и продължителността на услугите се осъществяват съгласно ежемесечен индивидуален план за всеки потребител. За предоставянето на почасовите услуги в рамките на проекта, потребителите няма да заплащат месечни такси.

6. Предоставяне на психологическа подкрепа, консултиране и супервизия на персонала, предоставящ социални услуги

* индивидуални срещи за психологическа подкрепа на персонала;

* групови консултации с персонала;

* индивидуални консултации с персонала

7. Мотивационна и психологическа подкрепа за потребителите на услугите, според тяхната индивидуална потребност:

Подобряване на психическото състояние и стимулиране пълноценното развитие и изява на потребителя. Психологическата подкрепа е насочена към развитие на уменията за общуване, създаване на социални контакти и социално включване.

Дейности, свързани с психологическа работа с потребители:

- индивидуално психологическо консултиране;

- групово психологическо консултиране.

8. Осигуряване на специализиран транспорт за хората с увреждания. Закупуване на специализиран микробус за превоз на хора с увреждания, който ще обслужва всички лица от целевата група във всички населени места на територията на Община Ихтиман по предварително съставен месечен график

9. Дейности по информиране и публичност.

Информиране на заинтересованите страни за целите, дейностите и резултатите от проекта.

Популяризиране на дейностите по проекта и постигнатите резултати сред широката общественост.

СРОКОВЕ ЗА КАНДИДАТСТВАНЕ:

I. Подаване на заявления по образец за подбор на персонал за Центъра:

- Социален работник

- Рехабилитатор

- Физиотерапевт

- Шофьор

21.03.2016 – 01.04.2016 /вкл./

II. Подаване на заявления по образец за потребители и лични асистенти

21.03.2016 – 08.04.2016 /вкл./

Заявленията ще се подават в административната сграда на Община Ихтиман на адрес: гр. Ихтиман, ул. “Цар Освободител” 123, ДеловодствоQ всеки делничен ден в указания период от 08.00 ч. – 12.00 ч. и 13.00 ч. – 17.00 ч.

Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Община Ихтиман носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Министерство на труда и социалната политика.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ