Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[29.09.2015]

ЕКИПЪТ НА ОИЦ-СОФИЯ ПРОВЕДЕ ИЗНЕСЕНА ПРИЕМНА В ОБЩИНА ИХТИМАН

Екипът на Областен информационен център-София проведе изнесена приемна в община Ихтиман, на която информира местното население за възможностите за кандидатстване по оперативните програми. Информационният щанд на ОИЦ беше посетен от граждани, ученици, безработни хора.

Най-голям интерес посетителите проявиха към процедурите, касаещи образованието. Лина Савова (експерт „Комуникация и комуникация“) и Мадлен Георгиева (експерт „Информационно обслужване и услуги“) представиха новата за страната ни Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Посетителите бяха информирани за първите отворени процедури по нея – „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и търсещи или получили международна закрила“ и „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение“. Представена беше и информация за предстоящите мерки, чрез които ще се финансират дейности за развитие на способностите на учениците и за повишаване на мотивацията им за учене, както и за развитие на системите за кариерно ориентиране в училищното образование.

На безработните, посетили приемната, беше представена ОП „Развитие на човешките ресурси“ и конкретно отворените мерки, насочени към проблема с безработицата – „Ново работно място 2015“, „Обучения и заетост“ и „Обучения и заетост за младите хора“.

Мобилната приемна в община Ихтиман е част от информационната дейност на ОИЦ-София във всички 22 общини от Софийска област за представяне на актуални и предстоящи процедури по оперативните програми. На 30 септември екипът на ОИЦ-София ще посети община Чавдар.

Областен информационен център – София (Договор за безвъзмездна финансова помощ №BG161PO002-3.3.02-0027-C0001, изпълняван от СО) е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ