Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.08.2015]

БЛАГОТВОРИТЕЛНАТА ИЗЛОЖБА-БАЗАР „ЗАЕДНО МОЖЕМ ВСИЧКО”

От сдружение „Сили имам да се боря” съобщиха, че в гр.Ихтиман бяха събрани 451,80 лв. Всички средства, които се събраха, ще бъдат посветени на изграждането на мобилен палиативен център, който да бъде в помощ на всички пациенти в периода им на възстановяване след претърпени медицински интервенции.

Г-н Калоян Илиев, кмет на Община Ихтиман е закупил със свои средства и им е подарил „Компресорна терапевтична система WHF – 324” за терапия и предотвратяване на венозни заболявания. Системата разполага с накрайници за ръце и крака, които помагат на циркулацията на кръвта и предотвратяват кръвни тромби. Помага при оток на лимфни възли, парализация конвулсии на крайниците, хронични заболявания на вените, изтръпнали ръце и крака. Използването на апарата има ефект на физически упражнения и намалява стреса.

„Занапред основната цел на сдружението ще бъде да работи върху изграждането на мобилен център. За него са необходими медицинска сестра, психолог, домашен помощник и оператор, който ще управлява базата данни, които ще бъдат в готовност за домашни посещения. Сдружението изказва най-искрени благодарности на подкрепилите ни, а също така и на тези които ще подкрепят инициативите ни” – сподели още Анита Симитчиева.

Изложбата - базар „Заедно можем всичко”, позиционирана в Историческия музей на гр. Ихтиман, ще продължи до 25.08.2015 г.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ