Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[12.06.2015]

ДЕЦА ПРЕДСТАВИХА ОБИЧАЯ„ЛАЗАРКИ” И ГРАБНАХА ЗЛАТЕН МЕДАЛ

Кръжок по „Фолклор , краезнание и етнография” към Исторически музей гр. Ихтиман спечели златен медал на ІV Балкански шампионат по фолклор „Жива вода” в Хисаря!

Децата показаха възстановка на народния обичай „Лазарки”. Те изпяха автентични песни и представиха наричания, характерни за този обичай, като репликите бяха на местен диалект. На финала завършиха с тематичен танц „Шопски лазарки”.

Бяхме оценени по достойнство и заслуга от журито, което се състоеше от фолклористи, хореографи и етнографи. Децата бяха възнаградени от аплодисментите на публиката и журито. Освен,че получиха златния медал, те са и откритие в своята възрастова група - получиха лауреатско звание. Изказвам своята благодарност към тях за отговорността, която поеха – това доведе до отличното им представяне. Нашите съграждани трябва да са гордеят ,че имаме такива деца, които милеят за българския фолклор и по много артистичен начин умеят да го пресъздават на сцената.

Благодаря и за отзивчивостта и подкрепата на кмета на Община Ихтиман господин Калоян Илиев, децата от кръжока към музея успяха да се представят по достоен начин, но и му се отблагодариха със златен медал и лауреатско място.

Директор на исторически музей гр.Ихтиман Велина Минева

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ