Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[05.04.2015]

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ВЕЧЕР

„Милосърдието и благотворителността са едни от основните човешки и християнски добродетели. Ежедневието ни предоставя стотици възможности да проявим милост и да направим добро. В хуманните общества благотворителността е акт на щедрост, състрадание и човечност. Наистина, Бог и природата са създали хората различни, но милосърдието е присъщо на всяко човешко същество. Това е готовност, според своите дарби и способности, да откликнеш на нечий зов за помощ. Да направиш добро и да помогнеш на ближния си в тежък момент… Да си отговорен за другите, да даваш, а не само да получаваш… Това е част от смисъла да бъдеш човек…”

Благотворителна вечер за набиране на средства за абитуриенти в неравностойно социално положение бе организирана от Община Ихтиман и Граждански инициативен комитет на 4 април в ресторант „Виктория”. Събитието бе открито със стихове на Надежда Захариева. От името на организаторите бе поднесена благодарност към всички, отзовали се на тази благородна кауза, водени от най-светли добродетели, за да се помогне на нуждаещите се. Водещият Иван Чадаров се обърна към присъстващите: „Разбира се, никой не очаква от нас да направим нещо изключително и пряко силите си, а според възможностите си да дарим от сърце и да стоплим сърцата на тези млади хора, които твърде рано се сблъскват с трудностите и несправедливостите на битието. Да им дадем пример за човещина и доброта! И някога в своя жизнен път и те да постъпят по този начин – да бъдат състрадателни и благородни.”

Кметът на Община Ихтиман г-н Калоян Илиев приветства всички присъстващи: „За втора година организираме благотворителна вечер за набиране на средства за абитуриенти. Отново благодаря за подкрепата ви! Имам уверението на няколко фирми, чиито представители не са тук тази вечер, че ще се включат в благородната инициатива. Получихме заявки и в Общината от хора, които имат желание да помогнат с рокля или костюм на нуждаещи се млади хора… Мисля, че и тази година кампанията ни ще бъде успешна!”

Въпреки желанието да останат в анонимност, бяха обявени имената на двете дами с добри и състрадателни сърца – Цветанка Йорданова и Маргарита Бибиджийска, които ще разпределят събраните средства според нуждите на абитуриентите. След официалната част събитието продължи с художествена програма. За доброто настроение се погрижиха децата на Рая Стойнова от Вокална група „Слънчице”, които изпълниха свои песни. А част от Танцов ансамбъл „Слънце” представиха народни танци с участието на ръководителката им Анелия Нейкова.

В специално изработена кутия започна събирането на дарения – може би единствен начин за някои зрелостници да се появят с мечтания тоалет на абитуриентския си бал!

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ