Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[16.02.2015]

ОБЩИНА ИХТИМАН БЕ ДОМАКИН НА ИНФОРМАЦИОННИ СРЕЩИ НА ОИЦ-СОФИЯ

Областен информационен център София-град и София-област (ОИЦ-София) гостуваха на 13 февруари в община Ихтиман във връзка с популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България. Елза Григорова - Управител на ОИЦ-София и Силвия Ангелова - експерт „Логистика и информация” проведоха изнесена приемна в СОУ „Христо Ботев“, а по-късно и информационна среща, която се състоя в салона на читалище „Слънце“. В тях взеха участие преподаватели в учебните заведения, ученици, представители на местната администрация, бизнеса, неправителствени организации, читалищни секретари и граждани.

Пред тях екипът на ОИЦ-София представи индикативните годишни работни програми за 2015-та година на новите оперативни програми (ОП). Особен акцент на срещата бяха възможностите, които дава пред училищата и обединените детски заведения ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ и пред местния бизнес и представители на църковни настоятелства,чрез двете ОП „Развитие на човешките ресурси“ и ОП „Иновации и конкурентноспособност“. Представителите на учебните заведения поставиха конкретни въпроси относно старта на ОП НОИР, изискванията за кандидатстване и допустимите разходи.

Споразумението за партньорство между България и Европейската комисия и възможността за електронно кандидатстване и отчитане на проекти бяха сред останалите дискутирани теми.

Срещата приключи с представяне на бъдещата инициатива „Да създадем ЗАЕДНО България 2020" на мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България. Тя ще се проведе в периода 16 март – 9 май 2015 г. и ще обхване цялата страна.

Областен информационен център – София (Договор за безвъзмездна финансова помощ №BG161PO002-3.3.02-0027-C0001, изпълняван от СО) е част от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в България, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ