Профил на купувача
*
Новини
ISO 9001:2008

Електронен портал на Община Ихтиман : Новини и събития

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[07.09.2014]

МЕСТА ЗА ПОСТАВЯНЕ НА ПЛАКАТИ И ДРУГИ АГИТАЦИОННИ МАТЕРИАЛИ ПО ВРЕМЕ НА ПРЕДИЗБОРНАТА КАМПАНИЯ

З А П О В Е Д

№ 1071 от 28.08.2014 г.

гр. Ихтиман

Във връзка с предстоящите избори за Народно събрание насрочени на 05 октомври 2014 г. на основание чл.44, ал.1,т.8 и ал.2 от ЗМСМА и Решение №. 722- НС от 15 .08.2014 г. на ЦИК

І. О П Р Е Д Е Л Я М:

Местата за поставяне на плакати и други агитационни материали по време на предизборната кампания от партии, коалиции и инициативни комитети, както следва: За град Ихтиман:

Прозорците на читалище „Слънце” – откъм площада;

За кметствата:

Белица - Клуб запасни офицери

Бузяковци - на гърба на магазина на РПК

Вакарел - съоръжения на електропреносната мрежа

Костадинкино - магазин РПК

Пауново - магазин РПК

Борика - съоръжения на електропреносната мрежа

Веринско - магазин РПК

Живково - клуб пенсионер

Боерица - магазин РПК

Венковец - врата до магазина на РПК

Полянци - магазин РПК

Черньово - кметството

Стамболово - читалищетно

Мирово - магазин РПК

Мухово - магазин РПК

ІІ. З А Б Р А Н Я В А М:

1. Поставянето на агитационни материали извън определените за тази цел места, без съгласието на съответния собственик или управителя на имота, както и на стени, огради, сгради на училища и детски заведения, имоти държавна и общинска собственост и на превозни средства от обществения транспорт.

2. Използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, личното и общественото имущество, безопасността на движението, както и материали, които накърняват обществения морал, честта и доброто име на кандидатите.

3. Публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания.

4. Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по установения ред, до края на изборния ден.

5. Провеждането на предизборна агитация в държавни и общински учреждения, институции, държавни и общински предприятия и в търговски дружества с повече от 50 на сто държавно или общинско участие в капитала.

6. Поставянето на агитационни материали в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през последните 24 часа преди началото на изборният ден и в изборния ден.

ІІІ. З А Д Ъ Л Ж А В А М:

На основание чл.186, ал.3 от ИК, партиите, коалициите и инициативните комитети в срок от 7 дни след изборния ден (12 октомври 2014 г.) партиите, коалициите от партии и инициативните комитети премахват поставените от тях агитационни материали по повод на вече приключилите избори.

Копие от Заповедта да се връчи на представителите на политическите партии, коалиции и инициативните комитети в община Ихтиман, РИК 26, на всички кметове и кметски наместници и да се сведе до знанието на избирателите в общината чрез местните медии.

ГЕОРГИ ИЛИЕВ: /п/

За кмет на община Ихтиман

съгл. заповед № 987 / 15.08.2014 г.

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ